Özdere by

 
 
Özdere er en by med ca.13.500 indbyggere. Byen er meget livlig i sommerperioden. Der findes mange små og hyggelige butikker med alt, hvad man har brug for i det daglige og måske mere til. Der er masser af frisører, hvor det kan køle lidt at få håret klippet. Der er også mange store supermarkeder.
 
Özdere ligger meget centralt placeret. Der er kun ca.60 km. til Izmir, som er Tyrkiets 3. største by. Her bor godt 4 mio. mennesker. Til Kusadasi er der ca.35 km. til , som er en by med mange spændende butikker og en flot strandpromenade med mange restauranter, og kajanlæg til luksus leiniere.

 

  Tyrkiet.

Tyrkiet er et meget stort land, faktisk større end Frankrig og England tilsammen, eller ca. 19 gange større end Danmark. Tyrkiet har ca. 76 millioner indbyggere, eller cirka 14 gange flere end i Danmark.

Tyrkiet grænser op til 8 lande, mere specifikt Bulgarien mod nordvest, Grækenland mod vest, Georgien mod nordøst og Armenien, Aserbajdsjan, Iran mod øst og Irak og Syrien mod sydøst. Ydermere er Tyrkiet omgivet af Middelhavet og Cypern mod syd, det Ægæiske hav og de ægæiske øer mod vest og Sortehavet mod nord.

Tyrkiet falder lidt uden for normen i kraft af sin placering på landkortet, med en blanding af østlig og vestlig kultur og traditioner, dette er med til at gøre Tyrkiet til noget helt særligt, det er dermed et meget populært rejsemål.